Home - Actief - 5 juni: IJssalon
IJssalon In ons dorp had de baas van de lokale ijssalon iets bedacht. Hij nam een bakje, schepte er een paar bolletjes ijs in, deed er fruitblokjes overheen en plaatste er een koekje bovenop. Het geheel noemde hij een "volkstuintje". Er was niet veel keus. Je nam een ijsje met één of meer bolletjes of je nam, en dat was luxe en kon alleen als de portemonnee het toeliet, een volkstuintje. Eens in de maand in de zomerperiode togen we naar onze "IJsboer" om een volkstuintje te eten. In de zon, je volkstuintje en verder aan niets denken. Hier moest ik aan denken toen ik afgelopen zaterdag in Oss bij Venetia kwam. Gelateria Venezia heet tegenwoordig Venezia Allesandro. De derde generatie heeft de zaak overgenomen. De zaak die afgelopen zaterdag 75 jaar bestond. Regelmatig drink ik daar een cappuccino en zie bij binnenkomst de opgemaakte ijsbakken klaarstaan. Er wordt veel ijs gegeten tegenwoordig en ook 's winters. IJs Gevlucht voor afschuw in hun land Mas Papo |
Vorige | Volgende |
© Mas Papo 2019